Het bestuur van RC de Weide heeft de leden van onze onderhoudsploeg in de gelegenheid gesteld en aangemoedigd om een reanimatie cursus te volgen.
Omdat mevr. Riek Fictorie deze cursus in 2019 al tot volle tevredenheid bij onze club heeft verzorgd is zij hiervoor weer uitgenodigd en wel voor 25 leden verdeeld over 2 sessies.
De cursus wordt begonnen met een rondvraag , wat doe je naast sporten op de club en welke eigen ervaringen heb je met reanimeren. Er zijn namelijk al een aantal succesvolle reanimaties op de club gedaan , mede door snel ingrijpen van enkele van onze leden.
Riek gebruikt een slide show om de reanimatie theorie op ons over te brengen maar haar praktijk oefeningen hebben verreweg de overhand in de cursus.
Met als gevolg krampverschijnselen bij enkele geoefende tennis-en padelspelers.
De reanimatie stappen worden uitgebreid geoefend waarbij het aanleggen en gebruik van de AED ( automatische externe defibrilator ) van essentieel belang is. Ook de coachende rol van de meldkamer is ons duidelijk geworden. Een rol welke met volle overtuiging door Riek wordt gespeeld tijdens de reanimatie oefeningen.
Na de koffie pauze worden we uitgenodigd om op het witte laken te komen liggen voor het oefenen van stabiele zijliggingen. Hierbij wordt er behoorlijk getrokken en geduwd aan onze lijven en ledematen, maar oefening baart kunst nietwaar.
En dan de uitsmijter. Iedereen oefent gedurende 2 min. borstcompressies met voldoende tempo en diepte. Behoorlijk vermoeiend maar iedereen geslaagd.

Tenslotte rest ons mevr. Riek Fictorie hartelijk te bedanken voor deze zeer geslaagde en gewaardeerde cursus middagen. 

Noot:
De AED van RC deWeide hangt in de gang van ons clubgebouw en is vrij beschikbaar tijdens openingsuren.


Foto's lopen vanzelf door.